انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک جهاددانشگاهی گیلان و منطقه آزاد انزلی
همزمان با نخستین روز از دهه مبارک فجر تفاهمنامه همکاریهای مشترک با هدف توسعه فعالیتهای آموزشی و پژوهشی بین سازمان جهاددانشگاهی گیلان و سازمان منطقه آزاد انزلی منعقد شد.
دکتر فریبرز جمالزاد فلاح در این جلسه ضمن گرامیداشت دهه مبارک فجر، اظهار کرد: فعالیتهای جهاددانشگاهی به عنوان مولود انقلاب در حوزههای مختلف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی بعد از چهار دهه فعالیت به ثمره خاصی رسیده که منجر شده وزارتخانهها، سازمانها و دستگاههای مختلف به این سازمان اعتماد کنند و امور تخصصی را به جهاددانشگاهی محول نمایند.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان افزود: پیرو جلسات مشترک متعددی که تاکنون برگزار شده تصمیم بر این شد تا فعالیتهای پژوهشی، دانشبنیان و آموزشی جهاددانشگاهی با ظرفیتهای منطقه آزاد انزلی در شمال کشور متمرکز شود.
وی ادامه داد: علاوه بر این پژوهشکده محیط زیست جهاددانشگاهی با ظرفیتهای تخصصی که دارد آماده ارائه خدمات فنی در حوزه زیستمحیطی است. همچنین حوزه آموزش و فعالیتهای بینالملل آن در جهاددانشگاهی از دیگر ظرفیتهای این نهاد انقلابی است که میتواند منشأ خیر برای جهاددانشگاهی و منطقه آزاد انزلی باشد.
جمالزاد خاطرنشان کرد: ظرفیتهایی که جهاددانشگاهی در بخش آموزش بینالملل و پزشکی دارد از دیگر ظرفیتهای برجستهای است که میتواند توجه افراد را به این نقطه از شمال کشور جلب کند.
وی بیان کرد: جهاددانشگاهی اخیراً در بحث اشتغال و تجاری سازی فعالیتهای خوبی را آغاز کرده و بر این باور بوده که باید دانش و تخصص خود را ارتقا دهد و از فناوری به سمت تجاریسازی، برندینگ و اشتغال هدایت کند، برای تحقق این امر ساختار لازم را طراحی کرده، امیدواریم در قالب این تفاهمنامه هدفمند برای تحقق اهداف پیش بینی شده گام برداریم.
محمدولی روزبهان، مدیرعامل منطقه آزاد انزلی در ادامه با گرامیداشت فرارسیدن دهه مبارک فجر، اظهار کرد: منطقه آزاد انزلی در مقایسه با سایر بخشهای کشور شاهد رشد فزایندهتری بوده است؛ نسبت مساحت منطقه آزاد انزلی در مقایسه با مساحت استان خیلی کم است اما در عمل حدود ۸.۰۲ درصد تولید ناخالص استان را برعهده دارد.
وی افزود: منطقه آزاد انزلی به سبب وجود فازهای گردشگری، تجارت، سرمایه گذاری صنعتی و… روند روبه رشدی را در سالهای اخیر طی کرده است، سالیانه بالغ بر ۷ میلیون گردشگر از بخشهای مختلف منطقه آزاد انزلی بازدید میکنند.
روزبهان با اشاره به دو شهرک صنعتی موجود در منطقه آزاد انزلی، ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد واحدهای صنعتی موجود در دو شهرک صنعتی فعال هستند و با توجه به اینکه منطقه آزاد انزلی در مقایسه با دیگر مناطق آزاد کشور از وسعت کمتری برخوردار است اما شاخصهای تولیدی و اقتصادی روبه رشدی دارد و در حال حاضر علی رغم تقاضای فراوان سرمایه گذاران، عرصه قابل واگذاری نداریم.
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی گفت: در سال ۱۳۹۸ کل میزان سرمایه گذاری محقق شده، ۱,۲۹۰ میلیارد تومان بوده و ۶۲ میلیون دلار هم سرمایه گذاری خارجی انجام گرفته در حالیکه طی ۱۰ ماهه نخست امسال ۱۶۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در سطح منطقه انجام شده است.
وی اضافه کرد: با اتصال خط ریلی خزر – خلیج فارس، ظرفیت حجم بار عبوری از ۶ میلیون تن به ۱۰ میلیون تن افزایش مییابد، حتی روسها در فرآیند سرمایه گذاری روی ۵۰ میلیون تن بار از این مسیر برنامه ریزی کردهاند.
وی با بیان اینکه منطقه آزاد انزلی به دلیل همجواری با دریای خزر، نزدیکی به پایتخت، برخورداری از موقعیت دروازه اروپا، همچنین نزدیکی به فرودگاه و بنادر دیگر از ظرفیتهای بالایی برخودار است که همواره مورد توجه تجار داخلی و خارجی قرار دارد، گفت: منطقه آزاد انزلی میتواند قطب جمعیتی کشور باشد لذا بلند مرتبه سازی در این منطقه با توجه به کمبود عرصه امکانپذیر است، براین اساس یکی از مهمترین مسائل توجه به مسائل زیست محیطی است زیرا توسعه پایدار بدون توجه به محیط زیست محقق نمیشود.
روزبهان خاطرنشان کرد: پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی با آزمایشگاه تخصصی که مورد تأیید سازمان محیط زیست هم است، در راستای تحقق اهداف منطقه آزاد انزلی نقش مؤثری میتواند ایفا کند.
وی با اشاره به شاخص علمی جهاددانشگاهی بیان کرد: مراکز جهاددانشگاهی در مقایسه با دیگر مراکز علمی از نظر شاخص علمی، تحقیقاتی و پژوهشی پیشگام هستند. لذا با توجه به ظرفیتهای موجود در منطقه آزاد انزلی با استفاده از پتانسیلهای جهاددانشگاهی میتوانیم قطب آموزش عالی کشور شویم.
به گزارش ایسنا؛ در این نشست میرمسلم رهبر هاشمی معاون آموزشی جهاددانشگاهی گیلان، حمیدرضا مسکنی معاون پشتیبانی جهاددانشگاهی استان و نیلوفر عابدینزاده سرپرست پژوهشکده محیط زیست به ارائه گزارشهای تخصصی پرداختند.
نظر شما :